Berken vertellen

Lieve

Bij het kennismakingsgesprek was het een verademing dat Elke me zo vlug begreep, zelfs in datgene wat ik niet met woorden gezegd had. Het was duidelijk dat haar persoon en haar manier van werken samenviel met mijn ‘taal’ en mijn ervaring. Wat ik in sommige situaties ervoer, kreeg zijn plaats én zijn waarde.

Elke’s coaching heeft me nog meer vertrouwen gegeven in wat ik, ook buiten de taal, weet of aanvoel. Het heeft me nog meer bevestigd in het belang van de ervaring, die rijker is dan ‘het praten over’. Het is voor mij een nog krachtiger instrument geworden in mijn werk.


Herwig

Je ‘kon me aan’, zoals mijn vrouw intuïtief aanvoelde. Niet macho, gewoon respect.

Op je site staat te lezen:
‘You know that you have been operating on this level when, at the end of conversation, you realize that you are no longer the same person you were when you started the conversation.’

Zo van toepassing op jou! Heb dit Elke keer bij jou.


Véronique

Met jou spreken deed zo goed. Het is zo’n verademing om een aantal dingen te kunnen zeggen zonder je daarvoor te moeten excuseren.

Het is zo fijn om een gewoon gesprek te hebben zonder jezelf ‘af te remmen’. Zo fijn om gewoon te praten zonder dat je bezig bent met het ‘begeleiden’ van het gesprek of de ander.

Het doet zo goed om in te zien waarom andere gesprekken soms zo dodelijk vermoeiend kunnen zijn.


An

De stap die ik genomen heb, weg van ego, voor inhoud, voor wat me interesseert, voor een beetje meer gemak. Daar ben ik trots op.

De afgelopen 2 jaar waren verdomd moeilijk, maar ik zou ze niet hebben willen missen. Deze crisis had ik wellicht nodig om verder te kunnen gaan. Het heeft me enorm deugd gedaan om dat binnen de veilige beschutting van de Basecamp-groep te kunnen doen. Jullie wegen mee te mogen volgen, getuige te mogen zijn van keuzes, verdriet en plezier.

Dat heeft een andere horizon geboden dan wat ik gewoon was: presteren om er te mogen zijn.


Freeke

Het is hier makkelijk wortelen. Verbazing en angst maken plaats voor verwondering. Door de herwonnen nieuwsgierigheid verlies ik me minder en minder in zorgen over wie ik ben.

Het durven doorgaan, op het pad van mijn kompas… Het afzetten van de prestatieknop en durven streven naar veel echtere resultaten …

Het Basecamp én onze gesprekken geven me de speelruimte en veiligheid om mogelijkheden te ontdekken.
Het werkt door. Nog steeds.


Tinne

Eindelijk! Eindelijk een plek waar mijn anders-zijn verwelkomd werd en een kader kreeg, waar woorden (meer) betekenis kregen en waar een stroom van uiteenlopende gedachten een verhaal werd.

Ik ontmoette Elke, een straffe madam, die vanuit herkenning en erkenning met veel zin voor nuance en een heldere taal maatwerk levert.

Samen hebben we lichtbakens uitgezet zodat ik uitgerust met een fijn afgesteld kompas weer vol vertrouwen kan uitvaren. Op verkenning naar nieuwe horizonten.


Wouter

I am not sure Elke will like this testimonial. Her website is beautifully written. But at the same time it’s highly misleading.

If you recognize yourself in the ‘birch profile’ you have finally found what you were looking for. Someone who understands you, can be with you and will support you. From the very first of the many sessions I have had with Elke, I felt like she was understanding me in a way very very few people do. As a psychologist I know no other person (any profession) who can do what she does. She is drawing from totally different powers/wisdom.

But here’s the trick. Even if you don’t recognize yourself in the ‘birch profile’; if you don’t see the birch inside of you, you’re not out of luck. Elke will help the birch inside you find you.
I have yet to meet the person who cannot benefit from what Elke has to offer. You won’t hear it from her. Take it from me.


André

Wat als je zo’n beetje alle coaching- en communicatietechnieken wel voorbij hebt zien komen; door ze zelf te ervaren of door er kennis van te nemen? Kan jij je dan voorstellen dat je toch nog verrast wordt? Het overkomt me iedere keer bij Elke.

Ze slaat de spijker op z’n kop en op zo’n manier dat ze mij een kant van de zaak laat zien die tot dan toe aan mijn oog onttrokken was. Zij heeft aandacht voor mijn positieve kanten en voor mijn kwaliteiten die ik juist als handicaps of tekortkomingen zou bestempelen.

Toch wel heel erg plezant; dat ik steeds meer begin te begrijpen hoe ik in elkaar steek; uit wat voor hout ik gesneden ben. Dat ik steeds meer begin te leren wanneer ik op mijn krachtigst ben; op welke manier ik het meest tot mijn recht kom.

Laten we wel wezen; voor mij is dat een verademing! Dat zij weet te plaatsen waar het mij om te doen is, heb ik op die manier nog niet eerder ervaren. Voor mij is dat uniek.